1414QUIN

STAM architecten / Portfolio  / Compact / 1414QUIN

1414QUIN

Bij het ontwerp van de woning werd rekening gehouden met de moeilijke oriƫntatie. Gezien het zuiden achter de naastliggende woning ligt, werd de achter- en voorgevel open getrokken om de ochtend- en avondzon volledig te benutten. De raampartijen in de achtergevel zorgen ervoor dat de grens vervaagt tussen binnen en buiten. Hierdoor wordt de tuin optimaal betrokken in de woning. Het contact met de straat wordt eveneens gelegd in de voorgevel. Om in een latere fase hier een praktijkruimte te voorzien kan er nog een lamellen structuur voorzien worden. Dit zorgt voor een boeiende interactie tussen de woning en de straat. Er werd gekozen voor donker buitenschrijnwerk en matte zwarte dakpannen in combinatie met een frisse, witte bepleistering.

Bekijk meer over dit project op Pinterest