1518VAND

1518VAND

Rijwoning uit 1954

De honkvaste bewoners verblijden zich in hun herdachte woning, met minimale uitbreiding. Aan elk detail werd veel aandacht geschonken, elke centimeter werd goed benut. De doorzichten en lichten en het genereus contact tussen de verschillende zones maken dat we spreken over een toegankelijke en beleefde ruimte.
Deze rijwoning uit 1954 is al 13 jaar de thuisbasis voor het koppel met hun 3 kinderen. Zij zijn verknocht aan deze plek. Zeker niet vreemd voor een woning in een kindvriendelijke buurt met alle voorzieningen, goede bereikbaarheid en een tuin op het zuidwesten. De renovatie bestond uit een achterbouw met 2 meter extra, het creëren van belangrijke zichtassen (op elk niveau in dezelfde klare lijn) en het vergroten van de interactie met de tuin door o.a. een vouwraam en de doorlopende polybetonvloer. Het open plan met genereus contact tussen de verschillende zones, de zachte grenzen en de juiste versmelting van interieur en architectuur maken het geheel ruimtelijk en helder. Het materiaalpalet, als blanco canvas, vormt de achtergrond voor het leven en verbergt de verantwoorde upgrade van technieken. Het ontwerp is het resultaat van een uitgebreide variantenstudie om zowel ons als de bewoners inzicht te geven in verschillende leefscenario’s. Zo werken we passend en blijven we meeleven met de bewoners en hun huis.

Lees meer over de publicatie in BBB 2018
Bekijk meer over dit project op Pinterest