1220LAUR

1220LAUR

Deze lage energiewoning in de bosrijke omgeving van het Kempense Zoersel dringt zich niet op, maar is sterk afgestemd op de context. Dit mede door de toon op toon gevelafwerking en de transparantie. Het concept van levenslang wonen is er ver in doorgevoerd. Enkel de bureaus en een logeerkamer met douchecel bevinden zich op de verdieping, deze kunnen eenvoudig omgevormd worden tot een unit voor een verzorger. De woning is uitgevoerd in houtskeletbouw, omwille van het gezonde binnenklimaat, de heer des huizes kampt namelijk met stofallergie. Het interieur is contrastrijk en sober, bovendien erg karakteristiek dankzij de losse invullingen. De centrale volumes verdelen de ruimtes en creëren intimiteit. De natuurlijke materialen (eiken parket, leisteen, houten gevelafwerking, …) brengen rust. In het interieur is er bovendien een interessant spel ontstaan tussen mat en glanzende of spiegelende oppervlaktes.

Lees meer over de publicatie in Home Sweet Home
Bekijk meer over dit project op Pinterest