0208VERB

STAM architecten / Portfolio  / Starters / 0208VERB

0208VERB

Twee compacte appartementen

De site is gelegen in een residentiële buitenwijk in Antwerpen met appartementsgebouwen en rijwoning uit de jaren zestig. De enige harmonie in de omgeving is terug te vinden in de disharmonie; in de herwaardering van het actuele wil de nieuwe dubbelwoonst zijn toekomstige identiteit claimen. Twee compacte appartementen worden verdeeld over de twee bouwlagen; een pad over de volledige diepte van het gelijkvloers wordt de verbinding naar het hoofdappartement op de eerste verdieping. Het wonen wordt op de twee lagen in deze lengterichting uitgewerkt met intieme leefruimtes achteraan naar een prachtig uitzicht op een 19de-eeuws klooster. Een filter van vaste lamellen voor een volledig transparante voorgevel zoekt een balans tussen het verlangen naar licht en lucht en de nood aan veilige intimiteit in de slaapkamers aan de straatzijde. Ruwbouw wordt met initiële zorgzaamheid ineens afgewerkt product en vindt zijn contrast in tactiel meubelwerk.

Bekijk meer over dit project op Pinterest