1315VRAN

STAM architecten / Portfolio  / Starters / 1315VRAN

1315VRAN

“Open, flexibel, licht en energiezuinig”

Het bestaande hoogteverschil van het perceel creëert een interessante speling in de woning. De helling van het terrein zorgt voor een split-level tussen de zithoek en de leefkeuken. Dit vergroot de lichtinval in de woning en het uitzicht op de tuin. Het koppel wenste een modern huis met veel warmte, waarin Amerikaanse en Scandinavische invloeden aanwezig waren. Om dit te bekomen werd geopteerd voor een combinatie van ruwe en warme materialen. In de volledige woning komt natuursteen, beton en eikenhout terug. De warme toetsen van het eiken parket komen voornamelijk in de leefruimte terug. Op de koelere plekken – de badkamers – is er gebruik gemaakt van natuurstenen vloeren en steenstrips. Ook in de keuken en eetplaats is de natuurstenen vloer voorzien. Het werkblad van de keuken is vervaardigd ui één stuk leisteen.

Lees meer over de publicatie in Home Sweet Home
Bekijk meer over dit project op Pinterest