1314COND

1314COND

Deze supercompacte woning is klein in absolute oppervlakte, maar geweldig in ruimtelijke beleving. Het specifieke woonprogramma en het schuine perceel bepaalden grotendeels het specifieke en unieke ontwerp voor deze rijwoning. Om een open contact te leggen met de straat werd de schuine lijn doorgetrokken via het meubelwerk tot in de gevel. De praktische en efficiënte inrichting doorheen de gehele woning zorgt voor een maximale benutting van de beperkt beschikbare ruimte. De wens van de opdrachtgevers om met hun woning ook een ‘groene’ daad te stellen is gerealiseerd in deze BEN-woning in houtskeletbouw. De keuze voor een glazen gevelinvulling langs de eetruimte voorziet de woning niet alleen van overvloedige lichtinval, maar laat bovendien toe de nodige zonnewinsten te behalen. Deze woonkernverdichting volgt het actuele stedenbouwkundige beleid dat het ‘afbouwen’ voorstaat van nog beschikbare open percelen, waardoor bouwblokken vervolledigd worden en het straatbeeld opnieuw geharmoniseerd wordt.

Bekijk meer over dit project op Pinterest