1320MEYE

1320MEYE

Ruimtelijke beleving

Deze super compacte woning is klein in oppervlak, maar geweldig in ruimtelijke beleving. Het specifiek programma en perceel bepaalden het ontwerp voor deze rijwoning. De schuine lijn van de tuin wordt doorgetrokken tot in de gevel, om contact te leggen met de straat en voor de nodige zonnewinsten. De wens van de opdrachtgevers om ook met hun woning een “groene” daad te stellen is gerealiseerd in deze BEN-woning (E-peil: <= E30, K-peil: <= K40) in houtskeletbouw. Door middel van het efficiĆ«nte meubelwerk doorheen de gehele woning, ook door stam architecten ontworpen, kon er maximaal gebruik worden gemaakt van de beperkte ruimte.
Binnen centrumbebouwing is hier de visie van de gemeente met betrekking tot het “afbouwen” werkelijkheid geworden. Percelen tussen wachtgevels worden ingevuld waardoor bouwblokken vervolledig worden en het straatbeeld wordt geharmoniseerd. Stedelijke verdichting hoort ook bij het beleid van gemeentes gezien het behoud van open, groene ruimten.

Wonen 10/2016
Gazet van Antwerpen 09/2016
Lees meer over de publicatie in BBB 2018
Bekijk meer over dit project op Pinterest