GROM

verborgen in het groen

De woning is gelegen op een hellend terrein in de bossen van Rotselaar. Het terreinverschil wordt opgevangen in de woning en oogt langs de voorzijde als een gelijkvloerse woning. Aan de achterzijde opent de woning in haar geheel en ontstaan er twee bouwlagen. Het gelijkvloerse leefniveau is rolstoeltoegankelijk ontworpen. De leeffuncties zijn aan de achterzijde voorzien, zodanig dat men het gevoel krijgt tussen de bomen te wonen. De voorzijde bevat de private functies van een slaapruimte, badkamer en berging.


De keuken wordt gescheiden van de berging door middel van een volume in notelaar fineer. Een fijne insnede in het volume voegt een pop of colour toe aan de ruimte. De kleur herhaalt zich in de wasberging.


De badkamer voegt textuur aan het geheel toe door middel van de kleine 10x10 tegels in eengroen-blauwe kleur. Subtiele schapjes in RVS verschijnen tussen de voegen. Een nis met gesloten en open schapjes biedt de mogelijkheid om handdoeken op te hangen. De wandbeugels, kranen en profielen zijn binnen het zelfde inoxenconcept gekozen. Een fijne verticale insnede voegt licht toe vanuit de leefruimte en een dakkoepel zorgt voor zenitaal licht.
De onder gelegen verdieping biedt ruimte voor een atelier, logeerruimte, extra badkamer en technieken berging.

Foto's:
The Fresh Light
Bouwjaar:
2019 - 2022
Locatie:
Rotselaar