HUFF

co-working met karakter

De villa "Hof Ter Smisse" uit 1947 wordt gerestaureerd naar haar oorspronkelijke staat en krijgt een nieuwe bestemming als kantoorgebouw met een landschapskantoor, co-workingspaces, ontvangst- en vergaderruimtes. De karakteristieke elementen met erfgoedwaarde, zoals de lambrisering, bakstenen haard, geprofileerde omlijsting en vleugeldeuren worden zorgvuldig behouden, gerestaureerd en in ere hersteld.

De opdrachtgevers zochten naar een pand waarin verschillende bedrijven zich kunnen huisvesten en elkaar versterken. Een pand waarin werken en netwerken hand in hand gaan. Deze visie heeft het ontwerp gevormd. Het gelijkvloers voorziet enerzijds een gezamenlijke inkomhal, balie en sanitair en anderzijds een kantoorrruimte met landschapskantoor, werk- en ontvangstruimtes en koffiehoek. Op de verdieping wordt een gedeelde polyvalente ruimte aangevuld met enkele co-workingspaces en sanitair. De zolder wordt volledig ingericht als vergaderruimtes.

Het karaktervolle pand, met haar erfgoedwaarde, wordt aangevuld door een kleurrijk, maar stijlvol materiaalgebruik. Het kantoorproject wordt zo verder geconceptualiseerd met complementaire kleuren, in lijn met de huisstijl van de opdrachtgever. De bestaande parketvloer wordt aangevuld met blauw gebeitst fineer, zichtbaar houten kaderwerk, zachte terracotta tinten en figuurglas. Het inkommeubel werd ontworpen om de bezoeker meteen te verwelkomen en een vertrouwd gevoel te geven. Hierbij is ook een zekere geborgenheid van belang. Om deze sfeer uit te stralen, wordt deze volledig opgetrokken in het donkerblauw.

Foto's:
Stam architecten - Renders exterieur: Atelier Blockx
Bouwjaar:
2023 - ...
Locatie:
Hoogstraten