LARS

spelen met oriëntatie

De woning bevindt zich in een landelijke omgeving. Vanwege de oriëntatie en het uitzicht naar achteren is de bouwzone in de breedte zoveel mogelijk benut. Door de gevelopeningen zorgvuldig te kiezen, worden de leefruimtes doorheen de hele dag voorzien van oost-, zuid- en west-zon.

Alle functies, waaronder een carport en een tuinberging, zijn geïntegreerd in het architecturale volume. De woning wordt opgetrokken in twee gevelmaterialen, waarbij de gevelbekleding de carport verbindt met het inkomgedeelte en het deels overdekte terras aan de voorzijde. De tuinberging maakt visueel deel uit van het gebouw en vormt een knus, ingesloten terras dat als overgang dient tussen de woning en de groene omgeving.

De ruimtes en functies zijn parallel aan elkaar geschakeld, waarbij de trap een buffer vormt tussen de leefkeuken en de zitruimte. Ondanks deze ruimtelijke scheiding zijn de functies verbonden door bewust ontworpen looplijnen en zichtassen. De volumes in het interieur verwijzen naar elkaar door het gebruik van materialen: lichte notelaarfineer in combinatie met een seashell-kleur en lichte natuursteen. Eenzelfde detaillering in de grepen, belijning en indeling versterkt het concept binnen de woning.

Foto's:
The Fresh Light
Bouwjaar:
2019
Locatie:
Zoersel