LOOV

LEVEN ROND EEN PATIO

Deze ruime woning plaatst zich in een rustige en groene omgeving. Naar de straat toe vertoont de woning zich eerder gesloten waar deze achteraan dan weer volledig opent naar de tuin. De oriëntatie van de woning werd mee opgenomen in het ontwerp waarbij de woning zich vooral afscheidt van het zuiden en opent naar het oosten en westen. Het materiaalpallet is zacht en rustig met warme materialen.

Er wordt gewerkt met een grote, groene patio die zorgt voor de connectie tussen de wellness met logeerkamer en de leefruimtes van de woning. De centrale patio laat het licht rijkelijk in de woning toestromen, zonder verlies van privacy. De combinatie van deze groene oase en het opentrekken van de achtergevel vervagen de grenzen tussen binnen en buiten.

Op het gelijkvloers zorgt een logische schakeling van alle ruimtes voor een functionele en ruimtelijke woning. De eerste verdieping vertoont een zuiver plan met een vooraan gelegen circulatie en zicht-as. Deze voorziet een praktische organisatie boven en geeft toegang tot alle functies. 

Foto's:
stam architecten
Bouwjaar:
2021 - ...
Locatie:
Schilde