MAYK

werken en wonen onder één dak

Deze hoek onderging een ware metamorfose. Waar eerste drie afzonderlijke woningen stonden, staat nu een harmonieus gebouw dat verschillende functies combineert. De architectuur van het pand weerspiegelt enerzijds de grotere schaal van het schoolgebouw aan de overkant van de Stationsberg, anderzijds vormt de fijne ritmering in de raamgehelen op de Leuvensesteenweg de aanzet van de rijwoningen die hierop volgen.
Door de bouwhoogtes van de omliggende gebouwen over te nemen en deze om de hoek af te bouwen, integreert het gebouw zich met respect voor-, moeiteloos in zijn omgeving. 

De gelijkvloerse verdieping is volledig ingericht als commerciële ruimte. Hierbij wordt er sterk ingezet op de nodige zicht- en circulatieassen waardoor een heldere organisatie en aaneenschakeling van de verschillende functies ontstaat.
Boven de commerciële ruimte bevinden zich twee duplex appartementen. Elk appartement beschikt over een eigen inkomzone en garage. Omdat het gebouw op een drukke steenweg ligt, werden de leefruimtes van de appartementen voornamelijk naar de achterzijde gericht, waar rust kan gevonden worden op een groot terras.

Foto's:
Stam architecten
Bouwjaar:
2012
Locatie:
Muizen