PUNT

harmonie van architectuur en muziek

PUNT was in het oude Egypte de regio waar men goederen ruilde voor mirre, wierook en goud. Nu wordt het een plaats waar Architectuur en muziek elkaar ontmoeten. Deze vrijstaande, ruime woning in Vosselaar is opgebouwd volgens een logische aaneenschakeling van functies en volgens de principes van levenslang wonen. Centraal in de woning doet een circulatie-as dienst als functionele as, maar zorgt deze op zijn beurt ook voor de nodige lichten en zichten. Deze centrale as is boven ook terug te vinden. 

Dankzij de oriëntatie naar het noorden kan de woning achteraan volledig worden opengewerkt. Zo wordt een maximale connectie met de tuin mogelijk en kan het nodige licht de woning toetreden. Hier is ingezet op een optimale relatie tussen de verschillende functies die resulteert in een open grondplan. 

Bij deze woning is de plaats van de ruime muziek- en orgelruimte zeer belangrijk. Deze werd vooraan de woning voorzien om de circulatie van en naar de zaal en de functionaliteit van de ruimte zo optimaal mogelijk te organiseren.  

Het materiaalgebruik brengt een zekere rust en vertoont een warme uitstraling. De speelse ritmiek in het buitenschrijnwerk biedt tegengewicht aan een sterk lijnen- en vlakkenspel in de gevel. Door de neutrale kleuren in het materialenpallet stelt de woning zich bescheiden op in een prachtige, groene omgeving. Door te werken met een eikfineer gecombineerd met een lichte vloer, krijgt de woning een zachte uitstraling die de bewoners meteen tot rust brengen. 

Foto's:
stam architecten
Bouwjaar:
2022 - ...
Locatie:
Vosselaar