REND

gezinswoning voor het leven

Woning REND situeert zich op een steenworp van het centrum van Lichtaart maar begeeft zich volledig in het groen. Deze bosrijke omgeving was een belangrijke factor tijdens het ontwerpen van de woning. Er werd gekozen om bijna de volledige breedte te gebruiken om zo het groen tot in de woning te laten binnendringen. Het grondplan is opgemaakt op maat van de bewoners met het oog op levenslang wonen. Zo wordt het bureau op het gelijkvloers flexibel ingericht om de mogelijkheid te bieden om later te kunnen dienen als slaapkamer.

De inkom van de woning wordt vooral praktisch georganiseerd en focust zich op de nodige ruimte voor auto's en fietsen onder een toegewezen carport. Deze wordt mee ingewerkt in het volume en scheidt dankzij het gebruik van een claustra wand het mobiele gedeelte van de woonfuncties. Achter deze claustra wand schuilt een patio die zorgt voor een onderbreking in het volume en het juiste licht laat binnendringen tot in de keuken. De keuken en leefruimte worden geschrankt geplaatst tegenover elkaar waarbij het overdekte terras deze beide met elkaar verbindt.

Het materiaalgebruik van de gevel wordt uitgevoerd in een lichte gevelsteen die de nodige rust zal brengen. Deze rust is ook terug te vinden in het interieur waar met warme en zachter materialen gewerkt wordt.

Foto's:
stam architecten
Bouwjaar:
2023 - ...
Locatie:
Lichtaart