REUS

ritmiek op schaal van de bewoner

Deze vrijstaande woning is georganiseerd in een zuiver plan dat geënt is op een duidelijk raster. Het perceel liet toe alle functies langs elkaar te voorzien, waardoor een volume ontstaat dat zich vooral uitstrekt in de breedte met sterke zicht- en circulatieassen. De gevel is een vertaling van het grondplan waardoor het raster ook hier tot zijn recht komt. Twee duidelijke circulatieassen, verbonden door een dubbelhoge inkomhal bedient alle ruimtes in de woning.

De woning, gebouwd op het principe van levenslang wonen, biedt ruimte aan een groot gezin en kan op termijn omgevormd worden tot twee woonentiteiten. Grote glaspartijen zorgen voor een optimale beleving van de groene omgeving in de woning. Tuinmuren zorgen op hun beurt voor privacy en geborgenheid in de slaapkamers en badkamers.

De houten kastenwanden in combinatie met lichte materialen zorgen voor een oase van rust. De patio in combinatie met de grote glaspartijen brengen natuurlijk licht en het groene karakter van de omgeving tot diep in de woning. Een licht bruine gevelsteen, bruine gevelbekleding en zacht buitenschrijnwerk zorgen ervoor dat de woning zich, ondanks zijn omvang, bescheiden opstelt in een prachtige omgeving.

Tuinontwerp: studio k

Foto's:
stam architecten - Mangazi Studio
Bouwjaar:
2022-...
Locatie:
Oud-Turnhout