STAM

werken in huiselijke sfeer

Project STAM is de uitbreiding van ons kantoor in Antwerpen. In het verlengde van de bestaande werkruimte wordt een vergaderruimte met bijhorende kitchenette en sanitair toegevoegd. Door het maken van twee openingen naar een aanpalend gedeelte, worden de twee reeds sterk aanwezige circulatie-assen verlengd tot in het nieuwe deel. In het nieuwe gedeelte bouwen we verder op het ontwerp en materiaalgebruik van het al bestaande kantoor.

Dankzij het gebruik van transparante en niet-transparante gordijnen, wordt er een ruimte gecreëerd die flexibel ingezet kan worden. De niet-lichtdoorlatende gordijnen omhullen de zithoek die plek geeft om inspiratie op te doen in architectuurboeken of een ontspannend gesprek tussen de werknemers. Tegelijkertijd kan deze hoek dienen als wachtruimte voor de opdrachtgevers om een koffietje te drinken. Het lichtdoorlatende gordijn splitst de lange vergadertafel in twee aparte vergaderplekken en creëert tegelijkertijd een intimiteit ten op zichte van de straat. De wand van stalen rekken geeft ons een canvas om moodboards, maquettes en publicaties in uit te stallen.

Het gebruik van verschillende textielvormen en warme verzadigde kleuren geven een huiselijk kader om mensen te ontvangen. De kitchenette en het sanitair zijn in contrast hiermee heel fris en licht gehouden.

Foto's:
The Fresh Light
Bouwjaar:
2021 - 2023
Locatie:
Antwerpen