VERA

levenslang wonen in alle rust

Deze gelijkvloerse, vrijstaande woning werd ontworpen met het oog op levenslang wonen. Het rechtlijnige volume in gebroken witte gevelsteen en licht-grijze buitenschrijnwerk wordt omgeven door een organische beplanting. De zachte materiaalkeuzes en het strakke volume geven een gevoel van rust in de landelijke omgeving.

De centrale plaatsing van de inkomhal zorgt voor een logische aaneenschakeling van de verschillende functies. Op deze manier verkrijgen deze elks een geschikte oriëntatie. Vooraan de woning, naast de inkom, worden de tuinberging en carport voorzien. Een semi-transparante wand in de vorm van een claustra schermt het zicht af naar de woning en zorgt tegelijkertijd voor een doorblik vanuit de woning naar de straat. Deze geven de gewenste privacy aan de woning.

De leeffuncties die achteraan de woning liggen, kijken uit op de prachtige velden achter de woning. De private functies: bergen, baden en slapen worden langs de noordzijde van de woning geplaatst. Deze liggen achter elkaar geschakeld langs een looplijn die een sterke zichtas creëert van voor naar achteren in de woning. Langs de zuid-westzijde van de woning wordt een patio toegevoegd om tijdens de tussenseizoenen heerlijk te kunnen vertoeven.

Het zachte materialenpalet van de architectuur wordt in het interieur doorgetrokken door het combineren van eik fineer met zachte tinten. Door het toevoegen van stoffen met verschillende texturen ontstaat een knusse, Scandinavische sfeer.

Foto's:
stam architecten
Bouwjaar:
2022 - ...
Locatie:
Vlaams - Brabant