WARD

Zuivere zichten

Deze vrijstaande woning te Nijlen is georganiseerd rondom één centrale,dienende kern. Deze kern scheidt de leefruimte van de keuken en zorgt voorwisselende sferen doorheen de woning.
Dankzij de houten wand buiten vormt zich een fysieke scheiding tussen destraatkant en het private terras. Alsook een scheiding tussen de garage en hetterras. Toch blijven de nodige lichten en zichten behouden dankzij het gebruikvan houten kolommen. Om de beweging van buiten naar binnen door te laten lopen,werd het hout binnen in de leefruimte opnieuw toegepast. Hierdoor ontstaat enook een visuele connectie met het terras en kan de omgeving binnendringen totin de woning.

De aparte leefruimte is ruim en schikt zich in het L-vormige volume naarhet groen. De rest van de leef functies worden achter elkaar geschakeld envormen één grote ruimte. Dankzij de inplanting van het volume in zijn omgevingleeft de opdrachtgever met de zon mee en werkt het daglicht eerdercomplementair dan storend.

Op de eerste verdieping wordt het langwerpige volume van degelijkvloerse verdieping herhaald. Een lange dienende as schikt zich langs devoorgevel en zorgt voor een aaneenschakeling van functies.

Foto's:
stam architecten
Bouwjaar:
ontwerp
Locatie:
Nijlen