BRIO

waar architectuur en industrie elkaar ontmoeten

Deze bedrijfswoning situeert zich aan de rand van een industriezone. De bijzondere omgeving laat toe deze lage-energiewoning op een private, maar zichtbare wijze te ontplooien op het terrein. Alle functies, zoals een carport en een tuinberging, werden geïntegreerd in het architecturaal volume. Ondanks de zichtbaar geschakelde volumes vinden we eenheid en rust in de volledig met hout bekleedde gevel.

Bij het organiseren van de ruimtes werd optimaal rekening gehouden met de oriëntatie van de zon. Zo bevinden de bergruimtes zich aan de noordzijde, en worden de leefruimtes doorheen de hele dag voorzien van oost-, zuid- en west-zon. De keuken en de zit- en eethoek werden volumegewijs van elkaar gescheiden, maar vinden hun connectie via bewust ontworpen looplijnen en zichtassen.

De bovenverdieping bestaat uit een grote polyvalente ruimte. Aansluitend op deze ruimte voorzien we compacte kinderkamers die worden afgesloten doormiddel van kastenwanden met schuifdeuren. In de toekomst is het mogelijk deze ruimtes open te werken en flexibel te gebruiken. De badkamer is momenteel opgevat als een functionele rondgang.
Het ontwerp werd op punt gesteld bij de uitwerking van het interieur,waarbij zachte tinten en natuurlijke materialen de lichtrijke woning accentueren. Doorheen heel het ontwerpproces is gefocust op leefbaarheid en huiselijkheid, en is getracht de wensen van de opdrachtgevers zo maximaal mogelijk te implementeren.

Foto's:
The Fresh Light
Bouwjaar:
2016 - 2019
Locatie:
Kontich