CHRI

twee woningen onder één dak

Woning CHRI is specifiek en op maat van de bewoners ontworpen. Het gebouw fungeert als een kangoeroewoning, waarbij het gelijkvloers en de bovenverdieping dienst doen als twee aparte wooneenheden.

Ondanks deze opsplitsing is de woning vormgegeven als één harmonieus geheel, zich inpassend in de omgeving als een vrijstaande eengezinswoning. Het toekomen wordt overdekt georganiseerd onder de carport. Een gemeenschappelijke inkomhal geeft toegang tot de twee wooneenheden. Beide niveaus zijn op een gelijkaardige manier georganiseerd.  De leef-functies richten zich volledig naar achteren, wat het contact met de tuin bevordert.

Een terugsprong in het volume creëert een buitenkamer die aansluit bij de bovenverdieping. Door de terrassen aan verschillende gevels te schakelen, beschikken beide bewoners over een private buitenruimte met een ideale zuid-west en west-oriëntatie.

Het interieur is eenvoudig vormgegeven en laat ruimte om de architectuur aan te kleden met meubilair en persoonlijke accessoires. De woning belichaamt op die manier de persoonlijkheid van de opdrachtgevers en straalt charme uit.

Foto's:
The Fresh Light
Bouwjaar:
2018 - 2021
Locatie:
Schoten