GEEN

penthouse in de stad

Door een centraal volume te creëren, ontstaat een natuurlijke verdeling van ruimtes en circulatie-assen. Men betreedt het penthouse appartement via een gang, waarbij de deur dienst doet als afscherming van de ruimte en kastenwand. De leefkeuken wordt georganiseerd naast het centrale volume en is enkel voelbaar aan de hand van het keukeneiland. De hoekige gevel wordt opgevangen in een recht lijnenspel dat de ruimtes bindt.

Binnen het volume is een bureauruimte georganiseerd met een naai-atelier dat volledig opgeborgen kan worden.
In het volume is de nodige bergruimte voor alle functies voorzien: van dressing tot wasberging en een volledige functionele keuken. Het volume bevat drie schuifdeuren, die in open toestand opgaan in het groene geheel, zodoende alleruimtes op zich kunnen functioneren.

Het volume is in éénzelfde materiaal vormgegeven: een groene Fenix afwerking. De lichtgrijze PU-vloer verbindt alle ruimtes met elkaar en wordt doorgetrokken tot in de badkamer en douche. Licht eiken accenten worden voegen warmte toe in de ruimtes. Het inpandig terras doet dienst als groene barrière tussen het interieur en de stad.

Foto's:
The Fresh Light
Bouwjaar:
2017 - 2020
Locatie:
Antwerpen