HOEV

de warmte van beton

Deze eengezinswoning in betonnen structuur is verrassend open en warm. De woning is gebouwd op de toekomst met de master bedroom en sanitaire cel op niveau 0. De primaire functies bevinden zich achteraan in de woning, aan de zonnige zijde. Het volume is bovendien zo gepositioneerd dat er maximale zontoetreding is zonder belemmering van zontoetreding bij de buren.

Voor de gevelmaterialen werd er beton en hout gekozen voor een hedendaagse en tijdloze invulling. De woning werd bovendien ontworpen met de nodige aandacht voor ecologie. Zo werd er gekozen voor een lage-energie woning in betonbouw, wat een erg duurzame oplossing is. De woning heeft een hoge isolatiewaarde en de constructie is volledig luchtdicht. Verder wordt deze manier van bouwen gekenmerkt door een unieke thermische inertie. Door het voorzien van de grote glaspartijen in de achtergevel vervaagt de grens tussen binnen en buiten en wordt de tuin optimaal betrokken bij de woning.

Het contact met de straat werd op een subtiele manier gelegd door de smalle, elegante ramen, zodat er ook hier een boeiende interactie kan ontstaan zonder de privacy van de woning te schaden. Verder wordt er gewerkt met een open plan zodat er veel contact is tussen de verschillende zones binnen de woning. Het meubelwerk integreert zich mooi in de architectuur. De vide maakt de ruimte boeiend en vloeiend.

Foto's:
Yannick Milpas
Bouwjaar:
2015 - 2018
Locatie:
Wommelgem